Transformatie van discotheek Lunatic
De voormalige en verwaarloosde discotheek Lunatic was de grote dissonant op de Oude Markt, het grootste uitgaanscentrum in Oost Nederland. Het lelijkste gebouw op de mooiste plek. Het volumineuze pand strekt zich uit van de Marktstraat en de Oude Markt tot de Bolwerkstraat en de Stadsgravenstraat. Na de verwerving in 2010 werd eerst afscheid genomen van een aantal zittende huurders. Daarna werd het pand volledig gestript, verdiepingen werden doorgebroken, nieuwe trappenhuizen gerealiseerd en de complete technische installatie werd vervangen. Daarna werden compleet nieuwe gevels geplaatst waarvan de architectuur naadloos aansluit op de andere panden aan de Oude Markt. Op de binnenplaats van het naastgelegen pand aan de Marktstraat, dat in 2011 werd verworven, werd nog een grote uitbreiding gerealiseerd. Ook het gedeelte onder de ‘onderdoorgang’ naar der Bolwerkstraat werd uitgebreid.

Op de begane grond en de 1e verdieping werd het grootste gedeelte langjarig verhuurd aan Grolsch, ten behoeve van de Duitse formule bar-celona. De 2e en 3e verdieping, inclusief dakterras, werd het nieuwe kantoor van het snelgroeiende internetbedrijf Goal Gorilla. Daarnaast zijn er nog een 3 tal kleinere horeca-ondernemers gehuisvest.

Na de transformatie is de Oude Markt sterk verfraaid. Bovendien is de veiligheid bij de onderdoorgang naar de Bolwerkstraat sterk toegenomen door de transparante uitbreiding waarin een broodjeszaak is gevestigd.